He aprendido que el mundo quiere vivir en la cima de la montaña, sin saber que la verdadera felicidad está en la forma de subir la escarpada.
Everyone wants to live on top of the mountain, but all the happiness and growth occurs while you're climbing it.

jueves, 19 de marzo de 2009

Ion Dolanescu -o voce de acum eterna


Ca si in cazul Ancai Parghel (si a altor persoane publice probabil), la mai putin de 5 minute de la anuntul mortii sale Wikipedia actualizase deja data mortii lui Ion Dolanescu. Nu stiu daca este inca o dovada a ipocriziei cu care sunt tratate adevaratele valori ale muzicii romanesti (parca cineva astepta cu degetul pregatit sa apese enter la data mortii) sau prea mult zel din partea celor care se ocupa cu actualizarea acestui site, tot ce stiu este ca riscam sa ramanem in tara asta doar cu manelisti, falsi patrioti inecati in propria fustrare si amaraciune sentimentala, juni emo, basesti si lenutze...

De acum vocea lui Ion Dolanescu este cu adevarat eterna, iar cea mai mare cinste care i se poate face, cel mai mare omagiu care i se poate aduce este un respect sincer si loial fata de munca sa, adica neuitarea.......

martes, 17 de marzo de 2009

Normalitatea dreptului la libera exprimare si opinie


Back din sesiune si din Spania.

Pentru "patriotii" care nu au avut/au/vor avea altceva ce face decat sa ii critice pe cei care spun problemelor Romaniei pe nume fara a se ascunde in spatele unui ipocrite si penibile fericiri patriote, ofer un link spre lectura:

http://www.adrianciubotaru.ro/editura-curtea-veche-nu-si-respecta-autorii/

Poate ca daca am invata si noi asemenea altora de prin orizonturi mai vestice ce inseamna sa iti cunosti si sa iti aperi drepturile (mai ales dreptul la opinie si libera exprimare), daca nu am mai vedea critica ca pe o vulgaritate ci ca pe o datorie si nu mai putin o responsabilitate, am contribui cu totii la o Romanie mai sincera, mai functionala, mai constienta si onesta fata de valorile sale, fata de toti cetatenii sai.

Nu stiu in ce moment, dreptul la exprimare a devenit (comentariile blogurilor sau siturilor de stiri o dovedesc) pentru lasii care nu stiu decat sa citeasca un curaj dement (prilej pentru unii de bascalie, pentru altii de admiratie), pentru fustrati o rusine nemaivazuta, o obraznicie (prilej de judecati demagogice si pseudointelepte) si doar pentru putinii care nu se ascund in spatele unor false patriotisme o normalitate.

Este normal si legitim sa te exprimi liber indiferent daca asta convine lui x lui y sau lui z, este normal sa iti aperi drepturile, imaginea, opiniile, timpul, indiferent daca esti vedeta x, demnitarul y, sau un simplu cetatean.

Este normal sa denuntam anomaliile si amenintarile cu care ne confruntam chiar daca artizanii acestora se vor scandaliza de asemenea tupeu si vor incerca sa ne scoata tot pe noi drept obraznici sau nebuni.

Este normal sa denunti pacalelile celor care in numele unor programe-asociatii-companii-institutii publice sau nu, europene sau nu, isi bat joc de timpul si ingenuitatea ta, mizand pe faptul ca dezamagit si uluit de atata nesimtire fiind nu vei mai cere alte explicatii. 

Mi lista de blogs

Buscar este blog