He aprendido que el mundo quiere vivir en la cima de la montaña, sin saber que la verdadera felicidad está en la forma de subir la escarpada.
Everyone wants to live on top of the mountain, but all the happiness and growth occurs while you're climbing it.

martes, 20 de enero de 2009

Biblioteca Nacional


Atunci cand nu este inchisa (asa cum se intampla saptamana asta) iar eu nu sunt prea lenesa, Biblioteca Nationala este unul din locurile mele preferate. Trecand peste faptul ca doar la servicios nu esti insotit sau controlat de gardienii care altfel iti controleaza plasa trasparenta data tot de ei la orice intrare/iesire din salonul general, in BN gasesti cam tot ce nu gasesti in alte biblioteci din Madrid. Are net wifi pentru dependentii ca mine, pupitrele inclinate si fotoliile aferente sunt neasteptat de comode (cel putin in primele 2 ore, mai incolo...e alta poveste), iar traficul aiurea printre pupitre + promendada pe la standurile cu liber acces prilej de intrat in vorba cu cei de la pupitrele din dreptul lor, relativ decente si limitate. Además, cu timpul observi ca toata nebunia regulamentelor este pura apa de ploaie. Nu pix, doar creion, nu linie, nu agrafe,  pana in 20 de foi, laptopul fara husa de protectie ecran, nu carioci, nu caiete sau xeroxuri personale, pentru ca este o biblioteca de investigatie nu de invatat pentru examene, sau altele,etc etc etc. Asta in teorie. In practica, atata timp cat incap in sacosa transparenta pe care o primesti la intrare, poti lua si un penar plin  de pixuri si carioci, si caiete, si xeroxuri personale, si mp3playerul, si mobilul, poate doar pe la rigla sa ti se ceara sa o lasi la dulap, ca oricum poti cere una inauntru. Inauntru, liniste si concentrare totala, lumea pe mess sau citind sau ambele. Sau  invatand pt examene. Fericire totala. Doar nervi pentru controlul gardienilor sa ai. 

http://www.trilulilu.ro/nick3/bc28e63b7cefce

PS.  SENZATIONAL!!!!!!

Din 50 si pana in 1982, director al Bibliotecii Nationale a fost Hipólito Escolar, ginerele fratelui mai mare al lui Franco (nu al lui Nicolás Franco, asa cum s'ar crede, ci al lui Eugenio Franco Puey, rezultat din relatia pe care tatal lui Franco nu a oficializat'o cu  adolescenta de 14 ani, Concepción Puey). Scriindu'i lui Franco cine este, Hipólito Escolar a devenit peste noapte, din directorul Bibliotecii municipale din Almería, directorul Bibliotecii din Paseo de Recoletos.  

Voi reveni cu amanunte, dupa ce le aflu si eu! Asa ca nu ratati, fiindca, vorba 'ceea, nici nu stiti ce pierdeti!!!!      =))

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Mi lista de blogs

Buscar este blog