He aprendido que el mundo quiere vivir en la cima de la montaña, sin saber que la verdadera felicidad está en la forma de subir la escarpada.
Everyone wants to live on top of the mountain, but all the happiness and growth occurs while you're climbing it.

miércoles, 13 de agosto de 2008

Madrid !!!!Madridul a fost numit, in mod oficial, orasul prin care Spania candideaza la organizarea Jocurilor Olimpice din 2016, la doi ani dupa ce a ratat organizare JO de vara din 2012, informeaza Reuters.
Orasul Madrid a fost eliminat in turul 3 al votului de catre Comitetul International Olimpic (CIO), in urma congresului care a avut loc la Singapore, in 2005, iar orasul Londra a castigat organizarea Jocurilor Olimpice din 2012, invingand in finala orasul francez Paris. Printre contra-candidatele Madridului la organizarea Jocurilor Olimpice din 2016 s-ar putea regasi Chicago, Tokyo, Rio de Janeiro, Roma si Doha. Comitetul National Olimpic din Spania trebuie sa informeze pe cale oficiala CIO pana la 13 septembrie, apoi CIO va examina dosarul depus, iar in iunie 2008 va prezenta o lista cu orasele admise pentru urmatoarea etapa. Decizia finala privind tara organizatoare a Jocurilor Olimpice din 2016 va avea loc la Copenhaga, la 2 octombrie 2009. Sursa: Realitatea.net

Hai la razboiu galato-stelarSA VINA LIGAaaaa!!!!!!

SA VINA LIGAaaaa!!!!!!

SA VINA LIGAaaaa IN Gheenceaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

China, SUA, Russia- adevaratul podium olimpic

Echipa nationala de gimnastica a Romaniei -multumim Rusiei ca s-a indurat de noi si ne-a daruit medalia de bronz, desi exercitiile noastre au fost o rusine nationala. Multumim prietenei noastre Mama Rusia pentru ca ratand la anumite aparate, ne-a dat sansa sa ne umflam iar in pene, ca si cum vai ce valoare avem si ce forta mondiala suntem noi.
Despre diferenta uriasa de punctaj intre noi si SUA sau China...mai nimic. Ca doar adevarul doare. Despre faptul ca de cele mai multe ori punctajul nostru cel mai mare la un aparat era cel mai mic pentru SUA sau China, despre faptul ca pe covorul de la sol am fost singurele fara o coregrafie cat de cat decenta, un fond muzical decent, incat pana si chinezoiacele altadata atat de inexpresive au valsat excelent pe sol, despre atitudinea de echipa la care din nou ne-am fi clasat intr-un clasament imaginar pe ultimul loc ...din nou nimic.

Mediocre dar satisfacute, asteptand greselile adversarului (adica ale Rusiei, ca tot avem noi o obsesie istorica cu aceasta tara) fetele"noastre" nu tradau niciun stres pe chip, in timp ce gimnastele chinezoaice sau americane se concentrau asupra victoriei, rugandu-se la daddy Bush sau la Marele Mao, imbratisandu-se si aratand o solidaritate demna de invidiat.

Bravo China! Bravo luptatoarelor din echipa Statelor Unite ale Americii, care au pierdut aurul pentru putin... . Ambele echipe au aratat un nivel de pregatire excelent, imbinand elementele tehnice cu o coregrafie artistica impecabila. Iar diferenta nu a facut-o decat hazardul si un gram de noroc.


Strugurii chinezi sunt foarte acrii


Pentru ca din punct de vedere al organizarii nu s-a putut gasi chinezilor niciun nod in papura, ziaristii din intreaga lume s-au decis sa se concentreze asupra talentului muzical al chinezarimii infantile. Asteptam cu interes momentul in care se vor propune si noi metode de updatare a comunismului din China, nu de alta dar trebuie prevenita orice posibila eroare de driver.
lunes, 11 de agosto de 2008

Pacaleala de la J.O.

.....si tocmai cand ii laudam si eu pe chinezi, aflu de la Antena 3 ca focurile de artificii de la J.O. au fost generate pe calculator si inserate in trasmisia tv ->http://www.antena3.ro/Focurile-de-artificii-de-la-J.O.-generate-pe-calculator-si-inserate-in-transmisia-TV_hit_52745_ext.html

Gimnastica printre medalii
Jocurile Olimpice de la Atena. Mandrie.

Jocurile Olimpice de la Beijing. Dezamagire.

Si nu e vorba doar de faptul ca ne-am obisnuit cu medaliile, cu performanta, cu mandria pe care si cei mai sceptici o resimteau auzind intonandu-se imnul, de faptul ca sportul este o competitie deschisa tuturor, sau de faptul ca este o inevitabila schimbare de generatie.

Numai cine nu vrea sa accepte adevarul nu este de acord ca este vorba de nivelul pregatirii si de atitudine. Mi-este greu sa cred ca fara niste antrenori valorosi ca Bellu-Bitang vom mai atinge nivelul de performanta pe care l-am avut. Duri sau nu, metodele lor functionau, iar exercitiile fetelor erau mereu ferme, hotarate, spectaculoase, artistice, gratioase s.a.m.d. .

Chiar si atunci cand fetele conduse de Forminte au luat medalii de aur, acele medalii se datorau mai mult norocului sau lipsei de forma a celorlalte concurente, decat valorii certe, de netagaduit a gimnastelor noastre.

Ne-am obisnuit cu ideea ca gimnastica este in Romania la ea acasa, ca talentul este unul nativ si ca medaliile ne corespund automat numai noua. Mare greseala. Sportul creste in spectaculozitate si dificultate de la an la an, si numai prin munca sustinuta, efort, ambitie, modestie poti ramane in varf. Nu cu discoteci, nu cu smiorcaieli mediatizate.

E adevarat: pentru a fi stimulate sa isi doreasca performanta, statul roman ar trebui sa construiasca la Deva, sau unde vrea, un centru cu adevarat de ultima generatie, tehnologizat, un centru numai pentru pregatirea gimnastelor, unde sa se antreneze si sa se relaxeze,cu profesionalisti care sa se ocupa nu doar de partea tehnica ci si de cea artistica, iar recompensele pentru rezultatele obtinute sa fie pe masura efortului lor.

Ar fi pacat ca un asemenea lant de slabiciuni sa intrerupa succesul pe care acest sport l-a cunoscut de atatea zeci de ani in tara noastra.


domingo, 10 de agosto de 2008

BeijingFlacara olimpica - Beijing via Osetia

In timp ce niste baieti nebuni se joaca de-a razboiu, pacea si cafteala pe undeva prin Europa extrem-estica, la Beijing, niste copii talentati, cu sportul in sange, redau lumii emotia olimpismului, asa cum a fost inventata ea, acum foarte, dar foarte, multi ani.
Desi izolati intr-o cu totul alta civilizatie decat cea europeana, chinezii au umilit restul lumii prin grandoarea, originalitatea si emotia ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice. Comunisti si sinistrii in anumite aspecte ale civilizatiei lor, chinezii au incantat privirile tuturor, fructificandu-si la maxim istoria si civilizatia, desfiintand pentru cele cateva ore ale ceremoniei, granitele politice dintre democratie si totalitarism.
Cui i-a mai pasat de toate aceste conventii politice, de toate aceste teorii si definitii despre putere ( mie una in niciun caz), cand in fata noastra defila o intreaga civilizatie. Dupa secole de izolare culturala, de reticenta fata de valorile culturale atat de schimbatoare ale civilizatiei europene, chinezii au deschis frontiera dialogului cu restul lumii.
Lectia pe care Putin sau Bush la aceasta ora inca incearca probabil sa o inteleaga este chiar aceasta. Respectul pentru cultura, pentru identitatea specifica fiecarei civilizatii,pentru valorile fundamentale ale acestei lumi, respectul pentru oameni, indiferent unde si in cadrul caror granite s-ar afla, nu cunoaste argumente politice sau ratiuni meschine si egoiste de stat.
Chinezii au aratat lumii intregi ca traditia nu se opune modernitatii sau tehnologiei, iar goana nebuna a timpului in care traim si in care ne consumam clipele poate fi incetinita prin reintoarcerea la radacini, la valori.
Sa privim in interiorul nostru, in interiorul culturii din care provenim, in acele lucruri frumoase, multe sau putine, dar care ne emotioneaza si cu care ne mandrim.
Sa privim in interiorul nostru, in interiorul culturii si civilizatiei mondiale, si sa ne privim, asa cum spune si cantecul, like a family.
Ca o mare familie, cu un patrimoniu comun, cu sanse egale la fericire, cu acelasi vis.

Muzica, arta, sportul, toate sunt limbi universale si ar trebui sa ne aminteasca prin perfectiunea lor, atat de rar insa splendid atinsa, cine suntem si de unde venim.


http://www.youtube.com/watch?v=oK9_-CCt29A

Mi lista de blogs

Buscar este blog